Acreala de corcoduse pentru iarna

Poate aveti prin apropiere corcodusi, acum cand sunt verzi sunt numai bune de acrit ciorbele, inlocuieste cu succes borsul. Daca aveti de prisos puneti acreala la congelator simplu si comod, cand aveti nevoie doar luati 2-3 cuburi din punga ( dupa gust ) si acriti ciorba !
Se poate pune si la sticle in cazul acesta e mai mult de munca: sticlele sa fie sterilizate, acreala se pune fierbinte, se acopera sticlele si le lasam pana se racesc
Ingrediente :
  • corcoduse
  • apa
  1. Corcodusele alese de frunze se spala, se pun intr-o oala, turnam apa cat sa le acopere si sa depaseasca putin
  2. Se lasa la fiert pana pulpa incepe sa plezneasca sau sa se desprinda
  3. Le strecuram si le pasam prin sita sau strecuratoare unde vor ramane samburii si coditele
  4. Zeama obtinuta am pus-o in forme de silicon pe care le-am pus in congelator
  5. A 2-a zi am pus cuburile in pungi vidate

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s