Cornulete – reteta veche

 

Reteta este dintr-un caiet transcrisa in 2004 dar cine stie de când/unde o am…Se face foarte usor, cornuletele nu sunt umplute pentru ca aluatul contine nuca

Ingrediente :

  • 200gr unt 82%
  • 1 linguta otet/bors
  • 5 linguri apa rece de la frigider
  • esenta de vanilie si rom
  • razatura de lamâie
  • 150 gr zahar
  • 150 gr miez de nuca prajit si rasnit
  • ~ 250 gr faina
  1. Când am scris reteta nu aveam robot am facut aluatul manual, de data asta am pus untul rece taiat bucati si restul ingredientelor , în câteva minute a fost gata aluatul
  2. Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare, acesta se înfoliaza, se pune la rece ideal 24 ore
  3. Pentru o usoara manevrare împartim aluatul în doua, din fiecare întindem cu sucitorul sub forma rotunda sau dreptunghiulara, portionam în triunghiuri, rulam si facem cornulete
  4. Se coc la cuptorul preâncalzit la 175 gr cu ventilatie sau dupa cum va cunoasteti cuptorul
  5. Dupa 2-3 zile sunt mult mai fragede daca rezista *;) face cu ochiul *:) fericit *:) fericit !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s