Crud de mango

O crema delicata, foarte buna de care nu te mai saturi, se poate folosi la umplerea prajiturilor, a clatitelor, topping pentru înghetata , se poate pastra la frigider 2-3 saptamani numai daca rezista !

Ingrediente

  • 300 gr pulpa de mango
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 75 gr zahar
  • 100 gr unt
  1.  Pulpa de mango se face piure la robot sau se poate da prin razatoare
  2. Oualele + praful de sare + zaharul se spumeaza pâna-si dubleaza volumul
  3. Se toarna piureul si spuma de oua într-o craticioara, se aseaza la foc potrivit la început apoi foarte mic
  4. De obicei se pune la baine marie dar dureaza mai mult
  5. Se amesteca tot timpul pentru ca altfel oualele se coaguleaza, la început va face spuma dar pe masura ce aceasta dispare crema se îngroasa
  6. Încorporam untul moale, lasam putin pe foc si încercam cu o lingura daca pe dosul ei dam cu degetul iar urma ramâne clara, nu se uneste este gata
  7. Lasam sa se racoreasca, depozitam într-un recipient cu capac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s