Deliciu grecesc cu foi de placinta

O prajitura foarte usor de facut, insiropata cu arome de zahar ars, vanilie si lamaie foarte buna servita rece in zilele toride de vara
Dupa gust se poate mari cantitatea de zahar si cea de sirop
Ingrediente
  • un pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 gr unt topit
  • 150 gr zahar
  • 240 ml chefir/iaurt
  • 10 gr praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • merisoare/stafide
Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • sucul de la o lamaie
  1. Untul se topeste, foile de placinta se rup
  2. Oualele impreuna cu praful de sare si zaharul se spumeaza bine, incorporam untul in fir subtire, chefirul, praful de copt, esenta si coaja rasa de la lamaie
  3. Compozitia obtinuta o turnam peste foile rupte, incorporam merisoarele
  4. Turnam intr-o forma si dam la cuptorul preancins, eu am copt la 175 gr cu ventilatie
  5. Zaharul se caramelizeaza pe foc, se toarna peste el apa, lasam sa se topeasca, apoi adaugam sucul de lamaie
  6. Coptul dureaza ~ 35-40 min cand in bucatarie miroase frumos a prajitura buna
  7. Scoatem forma din cuptor si turnam siropul incet pana este absorbit
  8. Se lasa sa se raceasca apoi o dam la rece cateva ore

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s