Zefire cu cirese

 

Se pot face din orice fel de fructe, asemanatoare sunt din compotzefire mai bunecu visine din compot  ( dati clik pe cuvinte pentru reteta), se usuca la deshidrator, la cuptor cu o temperatura de 60 gr sau lasate 24 ore la temperatura camerei

Ingrediente

  • 125 piure de visine
  • 100 gr +150 gr zahar
  • 5 gr agar-agar
  • 75 ml apa/suc din fructe
  • 1 albus
  • esenta de vanilie
  • praf de sare
  1. Spalam si curatam visinele de samburi, facem piure la robot, date prin masina de tocat dupa posibilitati
  2. Piureul impreuna cu 100 gr zahar se pune la foc, amestecam sa nu se prinda si-l lasam sa scada sa ramana cat mai putina zeama, se lasa sa se raceasca, daca va grabiti puneti in apa rece vasul in care ati facut
  3. In bolul mixerului punem piureul rece, albusul si un praf de sare, mixam la putere maxima pana-si mareste volumul ~ de 4 ori
  4. In timp ce se bat pregatim siropul : 75 ml apa sau suc de fructe + 5 gr agar-agar + 150 gr zahar, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si punem la foc mic, se va forma la inceput spuma dar pe masua ce aceasta dispare siropul se ingroasa in ~ 5 min, daca ridicam spatula curge fir subtire
  5. Il luam de pe foc, reducem viteza mixerului si turnam in fir subtire in amestecul cu piure
  6. Mixam la viteza maxima inca 5 minute  pana se fac moturi
  7. Compozitia se pune in posh, facem forma dorita si dupa cum spuneam mai sus alegeti cum le uscati
  8. Dupa uscare se pot uni cate doua cu o crema la mijloc, se pot pudra cu zahar tos
  9. Se servesc ca atare, putem sa ornam torturi, prajituri fiecare dupa inspiratie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s