Compot de dovlecei

 

Reteta este facuta in 2014 , atunci cand activam pe forumul dukan sursa de inspiratie fiind Dorina Suciu

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 100ml otet
  • indulcitor dupa gust
  • 2 batoane scortisoara
  • razatura de lamaie
  • apa cata doriti sa iasa un compot
  1. Dovleceii curatati de coaja, taiati in patru si inca o data in patru, curatati de seminte si apoi taiati mai marunt decat la ciorba, i-am pus intr-o cratita acoperiti cu apa si cu otet
  2. In reteta scria de pe o zi pe alta…eu i-am lasat vreo 2 ore, ia-am pus in strecuratoare, spalati bine si din nou in cratita, am pus apa mai multa ( imi place zeama) indulcitor, razatura de lamaie si batoanele de scortisoara si am lasat la fiert pana cand dovleceii s-au fiert, incercati cu o furculita daca se patrund sau gustati
  3. Otetul de la inceput are darul de a-i intari, sa nu se inmoaie prea mult
    E bun compotul si caldut dar rece ( cum beau acum cand postez ) este foarte bun
    Sa-l incercati si o sa fiti multumite !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s