Zefire din caise

Deosebirea dintre zefire si bezele este ca acestea datorita agar-agarului pe care-l contin se lasa la aer sa se usuce ( dureaza ~24 ore) sau la deshidrator cum le fac eu, unde a durat ~ 6 ore. Este un  desert rapid si ieftin, placut de copii dar si de adulti cu fructe proaspete de sezon

Ingrediente

  • 125 gr piure de caise
  • 300 gr zahar
  • 5 gr agar-agar
  • 75 ml apa
  • 1 albus
  • un praf de sare
  1. Facem piureul mai întâi din fructele proaspete de preferat sa fie cât mai coapte, zdrobindu-le la robot sau la orice ustensila aveti
  2. Piureul împreuna cu 100 gr de zahar se pun la foc, amestecam sa nu se prinda si lasam sa scada pâna va fi o masa consistenta. Lasam sa se raceasca
  3. În bolul mixerului punem piureul + 1 albus + praful de sare, mixam la viteza maxima, compozitia trebuie sa creasca ~ 4 ori
  4. În timp ce albusurile se bat se face siropul, punem într-un vas cae va merge la foc apa, agar agarul, amestecam sa nu faca cocoloase, adaugam si 200 gr de zahar, punem la foc mic
  5. De îndata ce se formeaza spuma amestecam mai des, este gata când se prelinge de pe lingura în fir subtire
  6. Micsoram viteza mixerului încorporam siropul în fir , continuam mixarea pâna compozitia este spumoasa, face vârfuri daca ridicam paleta
  7. O punem în posh, facem zefirele pe hârtia de copt
  8. La o temperatura de 50 gr în 6 ore au fost gata la deshidrator

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s