Aluat frantuzesc la cald

 

Un aluat excelent, usor de facut . Se poate întrebuinta la ce aveti nevoie si cere aluat care se desface în foi : saratele, pateuri, strudele si placinte

Ingrediente:

  • ~ 450 gr faina
  • 150 gr unt topit
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 20 gr sare ( daca vreti sa-l folositi pentru produse sarate, daca nu puneti un praf )
  • 15 ml suc de lamâie
  • razatura de lamâie
  • 150 ml apa rece de la frigider
  1. Într-un castron se pune faina, 150 g untul topit si racit, apa rece, zeama si coaja de lamâie si  sarea
  2. La început se amesteca cu lingura, apoi se framânta cu mâna 7-8 minute  batându-l mereu de vas (ca sa încorporeze cât mai mult aer), daca mai este nevoie mai adaugati faina sa iasa un aluat consistent ca de pâine
  3.  Pe masa se presara faina, ca aluatul sa se lucreze usor, se întinde în foaie dreptunghiulara cu o grosime de 4-5 mm, care se marcheaza superficial în 3 parti egale (pe latura cea mai lunga), cu muchia unui cutit
  4. Untul la temperatura camerei îl frecam putin si jumatate din el îl întindem pe doua parti alaturate a aluatului
  5. Se împatureste în trei, cu partea neunsa la mijloc; aluatul se întinde din nou, se unge cu restul de grasime si se împatureste la fel
  6. Aplatizam apoi cu palmele si cu sucitorul pâna când capata latimea de 30 cm; se aduc capetele aluatului pâna la mijlocul lui si se îndoaie înca o data, cum s-ar închide o carte, apoi se lasa la frigider 20 minute apoi repetam operatiunea de pliere iar dupa alte 20 minute de stat la frigier se poate folosi dupa dorinta
  7. Eu l-am taiat pe jumatate, am folosit doar o parte, restul l-am pus în congelator

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s