Faguri dulci

Indiferent de varsta cred ca va amintiti cu nostalgie de fagurii dulci sau sarati din copilarie facuti cu forma pe aragaz. Pe cei dulci uneori mama-i umplea cu o crema din rahat, margarina ( untul era raritate ) si lamaie

Se fac repede, cantitatile ingredientelor le mariti dupa nevoi , se consuma urgent *:) fericit

Ingrediente 

  • 1 ou
  • 160 ml chefir/lapte batut/iaurt
  • 40 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 200 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • esenta de vanilie
  • praf de sare
  1. Topim untul si pregatim ingredientele
  2. Doar cu ajutorul telului amestecam ingredientele de mai sus pana rezulta un aluat moale, curgator
  3. Dupa ce am incins aparatul in dreapta am pus aluatul cu lingura iar in stanga cu lingurita sa vad care marime-mi convine, mi-au placut mai mici asa ca am continuat cu lingurita si am facut cate doua sa termin mai repede
  4. Dupa ce se racesc ( daca mai apuca *;) face cu ochiul ) se pot umple cu o crema sau pudra cu zahar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s