Supa de rosii coapte cu galusti

Cea mai buna supa de vara, acum când se gasesc rosii din plin. Dar de ce coapte ?  Pentru că legumele coapte îşi eliberează aromele mult mai bine, iar supa devine foarte gustoasă, nici nu se compară cu cea clasică. Cu galusti, taitei sau crutoane, calda sau rece este la fel de buna

Ingrediente

  1. 1 Kg rosii
  2. 2 ardei grasi
  3. o capatana de usturoi
  4. supa
  5. 2 oua
  6. 114 gr gris
  7. sare, piper
  8. frunze de telina si patrunjel
  9. Într-o tava adânca se pun rosiile spalate, zvântate si crestate , ardeii spalati si zvântati si capatana de usturoi întreaga, dam la copt
  10. Dupa ce s-au copt si racorit putin, curatam rosiile deasupra unui castron, ardeii îi curatam de pielita, cotor si seminte iar pe catetii de usturoi doar apasam putin cu degetele si va iesi o crema
  11. La copt in tava legumele-si lasa o zeama pe care am recuperat-o, este curata si foarte gustoasa
  12. Legumele se pun la blender, se fac pasta
  13. Punem totul în oala, fiid foarte groasa trebuie diluata cu supa sau apa, de preferat supa
  14. Lasam sa dea un clocot si ne ocupam de galusti
  15. Eu fac o reteta cu oualele intregi si grisul cantarit dar sa o luam pas cu pas: se cantaresc oualele intregi si aceasi cantitate de gris
  16. Spargem oualele, le batem usor cu furculita si adaugam cate o lingurita de gris, amestecam dupa fiecare bine, pe la jumatatea activitatii adugam sarea, continuam pâna terminam grisul
  17. Rezulta o compozitie putin curgatoare, lasam 10 min sa se umfle grisul si dam drumul la foc ca sucul din rosii sa se împrieteneasca cu supa adaugata, asezonati cu sare si piper
  18. Mutam oala pe ochiul cel mic al aragazului, trebuie sa clocoteasca usor, luam cu o lingura 1/3  din compozitia de galusti (se vede în poza) , totdeauna umeziti lingura înainte de a lua din compozitie
  19. Lasam sa fiarba 10 minute la foc foarte mic tot pe ochiul cel mai mic, dupa trecerea timpului puneti un capac deasupra, aburii vor ajuta galustile sa devina foarte pufoase, adugati telina si patrunjel tocate proaspat si serviti !

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s