Crema de ciocolata cu mascarpone si smântână

Aveam nevoie de o crema rapida pentru prajitura dar îmi lipsea frisca lichida dar cum comoditatea se compenseaza cu inventitatea daca tt aveam smântână grasa de la sibieni în frigider m-am gandit sa o înlocuiesc sa vedem ce iese, în final a iesit o crema foarte buna, gustoasa, teapana care se poate folosi la prajituri, torturi, briose sau ce ne trece prin cap

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr smântână
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr zahar pudra ( sau dupa gust)
  • esenta de rom
  1. Ciocolata se rupe bucatele, smântâna se pune pe foc mic , amestecati mereu pâna se incalzeste
  2. Stingeti focul si adaugati ciocolata, amestecati pâna se topeste 
  3. Se transfera compozitia în bolul mixerului se lasa sa se raceasca sau se pune în apa rece sa grabim racirea apoi o punem pentru 30 minute la congelator
  4. Mascarponele se amesteca cu zaharul pudra, pentru 1-2 minute folosim mixerul
  5. Se mixeaza prima compozitie ( ciocolata + smântâna ) pâna-si schimba culoarea si creste de trei ori în volum
  6. Încorporam câte o lingura din ( mascarpone + zahar pudra ), mixam neâncetat, adaugati si esenta
  7. Gata am obinut crema mult dorita !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s