Galeta cu urdă şi obligatoriu mărar

Galeta sau pe româneste tarta taraneasca, se face foarte usor si repede, este atât de frageda ca se topeste în gura iar  mărarul se potriveste foarte bine cu urda

Aluat 

  • 100 gr faina
  • 35 ml ulei
  • 35 ml apa clocotita
  • un vârf lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Umplutura

  • 200 gr urda
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • mărar verde

 

  1. Faina cernuta se cerne într-un bol, se adauga praful de copt si sarea, turnam uleiul si apa clocotita, amestecam la început cu o lingura apoi cu mâna, se obtine un aluat cam urât, fara forma, îl acoperim cu un prosop si-l lasam sa se raceasca 30 minute
  2. Între timp urda se marunteste cu furculita, se amesteca cu oul, sarea si mararul
  3. Dupa pauza, aluatul devine elastic, moale ca o plastelina, îl întindem sub forma rotunda ca aici  ( da clik pe cuvânt) , am masurat din curiozitate, Ø 23 cm
  4. Umplutura o punem în mijloc lasând marginea libera  cât sa sa învelim putin umplutura
  5. Am uns marginile cu lapte si am presarat mac
  6. Se poate pune într-o forma dar si pe hârtia de copt, aluatul nu se întinde, îsi pastreaza forma data
  7. Eu coc la 180 gr (foc potrivit) cu ventilatie, voi dupa cum va cunoasteti cuptorul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s