Zacusca de dovlecei

Un pate de legume ,gustos, hipocaloric, se gateste foarte simplu si rapid. Se poate servi la orice masa ca aperitiv sau ca o mancare de sine statatoare.
Este prima data cand o fac din ingredientele date a rezultat ca produs final ceea ce se vede in poza ( 3 borcane de 400 gr si un castronel care l-am pastrat pentru degustare). Dupa gustul meu data viitoare as mai pune 3 ardei capia sau gogosari , inca o capatana de usturoi si un ardei iute
Etichetele printabile se pot lua de AICI  daca dati clik
Ingrediente
  • 3 dovlecei medii
  • 1 ceapa
  • 4 rosii
  • 3 ardei capia
  • 3 morcovi
  • 3 capatani de usturoi
  • sare dupa gust
  • piper
  • 1 lingura de ulei
  1. Pornim cuptorul la putere mare 240-250 gr, pregatim o tava si o tapetam cu hartie de copt
  2. Spalam dovleceii si-i feliem cu tot cu coaja bucati potrivite, ceapa julien , morcovii feliati mai subtire, ardeilor le scoatem cotoatele si semintele iar capatanile de usturoi eu le-am invelit in staniol pentru ca erau murdare de pamant, rosiilor le scoateti codita
  3. Pe masura ce feliem asezam legumele in tava, presaram sare ( nu prea multa, asezonam mai tarziu) , le stropim cu ulei. Eu am scris mai sus la ingrediente o lingura dar am le-am stropit cu un spray de ulei si cred ca a fost mai putin
  4. Cam intr-o ora sunt gata, intre timp mai uitati-va la ele si le intoarceti cu o lingura, lasati-le sa se rumeneasca frumos, zacusca va avea un gust usor afumat
  5. Dupa ce le-ati scos, lasati sa se racoreasca, curatati ardeii si rosiile de pielita, la usturoi e de ajuns sa apasati putin pe un catel de usturoi si va iesi o pasta
  6. Acum depinde cum va place : se pun la blender toate legumele, sau se pot taia la cutit, eu am ales sa pastrez ardeii si sa-i tai bucati mai mari, restul legumelor le-am blenduit cu mixerul vertical iar apoi am adaugat ardeii
  7. Toata compozitia o punem intr-un vas cu fund gros, gustati si mai adaugati sare daca este necesar, piper si lasati sa fierba 15 minute la foc mic
  8. Mie nu-mi place sa ma frig cu borcanele de aceea o las sa se racoreasca apoi o pun in borcane, le capsez si apoi la baine marie 20 minute dupa care le invelesc si le las pana a 2-a zi sa se raceasca in voie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s