Galeta cu brânzã si rosii cherry

Un preparat simplu, usor dee facut servit ca aperitiv, gustare, binevenit la cina

Aluat

  • 100 gr faina
  • 35 ml ulei
  • 35 ml apa clocotita
  • un vârf lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Umplutura

  • 250 gr  brânzã de vaci foarte bine scursa
  • 200 gr telemea de caprã
  • 1 ou
  • mãrar verde
  • rosii cherry românesti pentru decor si gust
  1. Faina cernuta se cerne într-un bol, se adauga praful de copt si sarea, turnam uleiul si apa clocotita, amestecam la început cu o lingura apoi cu mâna, se obtine un aluat cam urât, fara forma, îl acoperim cu un prosop si-l lasam sa se raceasca 30 minute
  2. Între timp urda se marunteste cu furculita, se amesteca cu oul, sarea si mararul
  3. Dupa pauza, aluatul devine elastic, moale ca o plastelina, îl întindem sub forma rotunda ca aici  ( da clik pe cuvânt) 
  4. Facem umplutura amestecând cele doua feluri de  brânzã cu oul si mararul
  5. Trebuie sa iasa o compozitie groasa, care sa nu curga
  6. Asezam compozitia in mijlocul aluatului lasand o margine generoasa, ridicam marginile acestuia , daca doriti puteti sa ungeti cu galbenus si sa presarati seminte, lucru pe care nu l-am mai facut
  7. Galeta o punem fie într-o forma fie pe tava captusita cu hârtie de copt la cuptorul preâncins la 180 gr ( foc potrivit) sau dupa cum va cunoasteti cuptorul
  8. Se poate servi calda dar si rece

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s