Ardei umpluti cu ciuperci si orez

 

Chiar daca nu tinem post o reteta pe cat de simpla pe atat satioasa si  delicioasa

Ingrediente

  • ardei gras
  • ulei
  • ceapa tocata marunt
  • morcov razuit
  • ciupeci taiate
  • orez
  • sare, piper
  • verdeata proaspata
  1. Pregatim legumele, ardeiul gras se taie pe jumatate, scoatem cu grija cotorul cu seminte, lasam coditala ambele jumatati, spalam si lasam la scurs
  2. Sotam ceapa, adaugam pe rând morcovul, ciupercile, înnabusim cu un capac
  3. Adaugam orezul si apa fiarta cat sa acopere , sare si piper
  4. Lasam sa se racoreasca, presaram verdeata, amestecam bine si umplem jumatatile de ardei pe care-i vom aseza într-un vas care va merge la cuptor
  5. Printre ardei turnam sos de rosii, 2-3 foi de dafin si piper boabe, sosul sa nu acopere ardeii, daca mai este nevoie cat sunt la cuptor completam cu apa fiarta
  6. Dam la cuptor la 200 gr ~ 40 min, servim cu placere stropiti cu smântâna sau iaurt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s