Fina, delicioasa, pufoasa nici nu au crezut musafirii mei ca este de dieta ,dupa ce o faceti o sa-mi dati dreptate, singurul lucru care trebuie corectat este branza degresata , ar trebui o branza cremoasa, eu am avut vrac cu brobonele care n-au vrut sa se desfaca nici la mixer !
Blaturile
- 4 oua
- 2 linguri arorut / amidon / praf de budinca / faina soia – tolerat
- SlimSugar sau alt indulcitor dupa gust
- 2 lingurite rase faina de konjac
- esente de cozonac, unt, pudra de vanilie
- o lingurita rasa praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita cacao degresata – tolerat
- 50ml lapte / apa / iaurt – ceva lich
id
Crema
- 400 gr iaurt degresat
- 500 gr branza degresata
- SlimSugar sau alt indulcitor dupa gust
- esente de vanilie si cocos
- 20 gr gelatina pudra
- Prima se face crema , fiind cam lichida trebuie sa se intareasca putin
- Gelatina se pune la hidratat, dupa 10 min la lichefiat
- Dam drumul la cuptor si pregatim o tava ( 38 X 25 ) si o tapetam cu folie de copt
- Se cantareste si se amesteca iaurtul cu branza degresata, indulcitorul si esentele iar la sfarsit se adauga gelatina lichefiata ca AICI
- Pentru blaturi separam oualele, albusurile se spumeaza tare cu un praf de sare
- Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si esentele cat sa se albeasca, oprim mixerul si luam un tel manual / o spatula si turnam incet galbenusurile peste albusuri, se amesteca de sus in jos fara sa ne grabim, adaugam si amidonul amestecat cu faina de konjac treptat
- Jumatate din compozitie se toarna in tava pregatita si se da la cuptor la 160 gr ( foc mic spre mediu ) , stati cu ochii pe cuptor se face foarte repede !
- Peste restul compozitiei vom adauga lichidul ( laptele in cazul meu ) si cacaoa si dupa ce s-a facut primul blat intindem o alta foaie de copt in tava si
turnam compozitia pentru blatul maro - Folia se dezlipeste foarte usor imediat cum le-am scos din cuptor
- Am suprapus blaturile si le-am taiat in doua pe vericala obtinand 4 bucati, inte timp crema s-a intarit nu de tot cat sa fie tartinabila
- Pe masa am intins doua folii alimentare transparente usor suprapuse ( incat sa fie o folie mai mare ), am asezat un blat alb- crema, un blat maro-crema, inca un blat maro-crema si deasupra blat alb
- Bineainteles ca puteti sa puneti blaturile asa cum doriti !
- Folia fiind mare am putut sa impachetez cat mai strans, am asezat pe un fund de bucatarie si am dat la frigider
- Dupa 2 ore ( numai bine cand mi-au sosit musafirii ) l-am mutat pe un platou, am desfacut folia si am putut sa servim !