În functie de câti sunteti la masa mariti sau micsorati cantitatea ingredientelor, la mine au iesit 4 portii din muschiuleti si costite
Ingrediente:
- 600 gr carne de iepure
- o ceapa uscata
- 4-5 catei de usturoi
- 500 gr ciuperci brune
- o lingura ulei si 50 gr unt
- 100 ml vin alb
- 400 gr smantana lichida pentru gatit
- 2 linguri faina
- sare, piper macinat
- piper boabe, foi de dafin
- patrunjel verde
- Carnea se sareaza si pipereaza se pune in amestecul de ulei si unt încinse sa se rumeneasca usor, cat sa prinda o culoare
- Scoatem carnea si în aceasi cratita punem ceapa si usturoiul taiate marunt, cât sa se înmoaie, adaugam vinul , lasam fara sa amestecam sa se evapore alcoolul
- Adaugam o parte din ciuperci, carnea si restul de ciuperci, piper boabe si foi de dafin ( eu le pun într-un infuzor folosit exclusiv la mancare, nu-mi place sa le vad la servit prin farfurie )
- Asezam capac pe cratita si lasam sa fiarba carnea
- Între timp am mai adaugat apa fierbinte pentru ca scazuse sosul prea mult
- La sfarsit într-un bol puneti smantana si faina, amestecati turnati in smantana incet, amestecand repede, supa de carne din cratita pâna ajung la aceasi temperatura , apoi rasturnati în cratita, amestecati din nou, lasati sa fiarba cam 5 min
- Opriti focul, presarati partunjel si faceti si o mamaliguta pentru ca se potriveste de minune !