Ciulama de iepure

În functie de câti sunteti la masa mariti sau micsorati cantitatea ingredientelor, la mine au iesit 4 portii din muschiuleti si costite

Ingrediente:

  • 600 gr carne de iepure
  • o ceapa uscata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 500 gr ciuperci brune
  • o lingura ulei si 50 gr unt
  • 100 ml vin alb
  • 400 gr smantana lichida pentru gatit
  • 2 linguri faina
  • sare, piper macinat
  • piper boabe, foi de dafin
  • patrunjel verde
  1. Carnea se sareaza si pipereaza se pune in amestecul de ulei si unt încinse sa se rumeneasca usor, cat sa prinda o culoare
  2. Scoatem carnea si în aceasi cratita punem ceapa si usturoiul taiate marunt, cât sa se înmoaie, adaugam vinul , lasam fara sa amestecam sa se evapore alcoolul
  3. Adaugam o parte din ciuperci, carnea si restul de ciuperci, piper boabe si foi de dafin ( eu le pun într-un infuzor folosit exclusiv la mancare, nu-mi place sa le vad la servit prin farfurie )
  4. Asezam capac pe cratita si lasam sa fiarba carnea
  5. Între timp am mai adaugat apa fierbinte pentru ca scazuse sosul prea mult
  6. La sfarsit într-un bol puneti smantana si faina, amestecati turnati in smantana incet, amestecand repede,  supa de carne din cratita pâna ajung la aceasi temperatura , apoi rasturnati în cratita, amestecati din nou, lasati sa fiarba cam 5 min
  7. Opriti focul, presarati partunjel si faceti si o mamaliguta pentru ca se potriveste de minune !

 

Leave a comment