In zilele astea caniculare dam drumul la cuptor numai în cazuri extreme, deserturile la rece sunt binevenite, tarâtele le putem lua cu placere într-un desert . Daca doriti sa nu folositi tolerate înlocuiti amidonul cu faina de konjac si eliminati cacao
- 500 ml lapte degresat
- 2 linguri amidon – tolerat
- SlimSugar /alt îndulcitor dupa gust
- 4 linguri tarâte de ovaz
- 1 lingurita cacao degresata – tolerat
- 2 lingurite ness
- 20 gr gelatina pudra
- esente de vanilie, rom, ciocolata, frisca si alune, nuca/ ce arome doriti
- un praf de sare
- Gelatina se pune la înmuiat
- Se face o budinca amestecând amidonul + îndulcitorul + tarâtele + un praf de sare + laptele rece adaugat treptat, se pune la foc sau la microunde ca AICI
- Dupa ce s-a întarit se adauga putin iaurt sa se racoreasca, încorporam gelatina si restul de iaurt.
- Împartim compozitia în doua boluri, intr-unul vom adauga doar esenta de vanilie iar în celalalt cacao, ness, esente de rom, ciocolata, alune si fistic, nuca
- Bolurile le-am pus câteva minute la frigider sa se mai întareasca compozitia
- În forma de guguluf am început sa pun câte o lingura în patru puncte alternând culorile
- Se da la rece câteva ore sau de seara pâna dimineata