Budinca cu tarâte

5

In zilele astea caniculare dam drumul la cuptor numai în cazuri extreme, deserturile la rece sunt binevenite, tarâtele le putem lua cu placere într-un desert . Daca doriti sa nu folositi tolerate înlocuiti amidonul cu faina de konjac  si  eliminati cacao 

Ingrediente6

  • 500 ml lapte degresat
  • 2 linguri amidon – tolerat
  • SlimSugar /alt îndulcitor dupa gust
  • 4 linguri tarâte de ovaz
  • 1 lingurita cacao degresata  – tolerat
  • 2 lingurite ness
  • 20 gr gelatina pudra
  • esente  de vanilie, rom, ciocolata, frisca si alune, nuca/ ce arome doriti
  • un praf de sare
  1. Gelatina se pune la înmuiat
  2. Se face o budinca amestecând amidonul + îndulcitorul + tarâtele + un praf de sare + laptele rece adaugat treptat, se pune la foc sau la microunde ca AICI
  3. Dupa ce s-a întarit se adauga putin iaurt sa se racoreasca, încorporam gelatina si  restul de iaurt.7
  4. Împartim compozitia în doua boluri, intr-unul vom adauga doar esenta de vanilie iar în celalalt cacao, ness, esente de rom, ciocolata, alune si fistic, nuca 
  5. Bolurile le-am pus câteva minute la frigider sa se mai întareasca compozitia 
  6. În forma de guguluf am început sa pun câte o lingura în patru puncte alternând culorile
  7. Se da la rece câteva ore sau de seara pâna dimineata

pofta-buna

Leave a comment