Cum sunt deschisa la noutati am vazut reteta , m-a incantat, am trecut la fapte si n-am gresit s-a dovedit a fi foarte buna, toate aromele intr-o singura felie!
Dureaza ceva timp dar merita
Primul strat
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 60 gr faina
- 600 gr branza de vaci ( de la sibieni )
- 100 gr stafide
- esenta de vanilie, razatura de lamaie
Al 2-lea strat
- 4 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 500 gr smantana ( de la sibieni ) + 400 gr malai
- 40 gr faina
- 3 linguri cacao
- esenta de vanilie, rom si ciocolata
Al 3-lea strat
- 4 albusuri
- un praf de sare
- 4 linguri zahar
- 10 linguri rase nuca macinata
- Intr-un bol se pune un strat de malai generos, bineanteles ca nu trebuie cantarit, deasupra un tifon, o panza rara peste se toarna smantana, o lasam 8 ore, eu am lasat de seara pana dimineata
- A 2-a zi am tapetat un inel detasabil cu hartie de copt si am lasat marginile de deasupra mai inalte
- Pentru primul strat mixam oualele cu zaharul, esenta si razatura de lamaie cateva minute cat sa-si dubleze volumul, sa devina o crema , se adauga branza de vaci data prin sita , oprim mixerul, adaugam stafidele
- Compozitia o turnam in forma pregatita si dam la cuptorul preancalzit la 175 gr pentru 40 min
- Pregatim al 2-lea strat , mixand galbenusurile cu zaharul pudra, smantana, oprim mixerul adaugam faina si cacaoa cernute si esentele
- Asezam compozitia in forma peste primul strat, dam din nou la cuptor la 175 gr pentru 30 min
- Am ajuns la , mixam albusurile cu un praf de sare, cand se intaresc bine se adauga zaharul in ploaie , mixam in continuare sa se dizolve acesta, oprim mixerul si adaugam nuca
- Compozitia se aseaza deasupra, daca este cazul adaugati un brau de hartie sa inaltati forma, coaceti la 160 gr pentru 25 min
- Ultimele 10 minute am pus o lingura de lemn sa stea usa putin deschisa la cuptor si am lasat inca 30 min dupa ce am oprit focul
Sarbatoarea Pastelui sa va aduca mereu aproape !