BLAT
- 4 oua
- 4 liguri tarate de ovaz
- 3 linguri lapte praf degresat 0,1%
- 1 lingurita faina de konjac
- steverit sau alt indulcitor dupa gust
- esente de unt, cozonac, vanilie, ciocolata
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
CREMA
neagra
- 0 budinca ciocolata rece sau budinca obisnuita cu cacao- tolerate
- 400ml lapte degresat
- 300gr iaurt degresat
- 2 plicuri gelatina
- esenta de rom si ciocolata
alba
- o budinca de vanilie rece – sau o budinca obisnuita cu vanilie- tolerat
- 400ml lapte degresat
- 300gr iaurt degresat
- 2 plicuri gelatina
- esenta de vanilie si lamaie
- Pentru blat mixam albusurile cu praful de sare, cand se albesc adugam praful de copt, continuam mixarea pana devin spuma tare
- Mixam putin si galbenusurile + indulcitorul + esentele, le adaugam in albusuri amestecan incet cu un tel manual/o spatula apoi adaugam treptat amestecul de tarte + lapte praf + faina de konjac
- Se toarna in forma si la cuptor se aseaza intr-o tava cu apa asa nu se vor arde “petalele” trebuie sa-i multumim Cristinei Pana !
- La cuptor se coace la 180gr
- Facem si cremele pe rand, ale mele se mixeaza apoi se aduga iaurtul, gelatina hidratata/lichefiata, esentele. Fiind cam fluide se dau putin la rece atentie sa nu se intareasca prea mult !
- Dupa ce blatul s- acopt si racit se tapeteaza tava in care am copt cu folie alimentara si inepem sa turnam cate o lingura dintr-o culoare in patru puncte, deasupra cealalta culoare…si tot asa pana terminam cremele
- Deasupra se aseaza blatul, presam putin sa adere la crema si-l dam la rece pana se intareste
- Daca aveti rabdare mai multa decat mine o sa iasa formele mai frumoase eu dupa 3 ore l-am scos din forma, mai trebuia putin lasat…
Oricum a iesit foarte bun, racoros de la frigider