O portie de orez cu lapte este desertul perfect pentru cei mici dar si pentru cei mari dar daca îl îmbunatatim cu fructe proaspete va avea o savoare aparte
Ingrediente
- o masura orez
- 3 masuri lapte
- îndulcitor/zahar dupa gust
- 3 oua
- razatura de lamâie
- un baton de vanilie
- scortisoata ( obtional)
- stafide
- cirese fara sâmburi
Pentru tapetat tava
- ulei de masline/unt
- pesmet
- Orezul împreuna cu laptele , miezul batonului de vanilie si îndulcitorul sau zaharul (daca-l folositi )se pun la fiert
- Se fierbe orezul la foc mic amestecând din când în când pentru ca are tendinta sa se prinda de oala, fierbem pâna ce lichidul este absorbit iar orezul este fiert, se opreste focul se adauga stafidele, se lasa la racit
- Avem timp sa curatam ciresele de sâmburi
- Acum adaugam galbenusurile , razatura de lamâie, scortisoara si albusurile batute spuma
- Vasul care va merge la cuptor se unge cu ulei/unt , se tapeteaza cu pesmet
- Turnam compozitia în vas si apoi ciresele, pe unele le aruncam mai de sus sa se duca la fundul vasului, pe altele le punem la suprafata
- Dam la cuptor, eu am copt la 180 gr cu ventilatie