Slow cooker LIDL model vechi 200W, CP 3,5L durata 4 ore la HIGH
Slow cooker-ul sau aragazul lent face mancarea încet ca pe vremea bunicii, trebuie doar sa o pregatesti maxim o jumatate de ora-ti ia, pui capacul si 4 ore oala fierbe, nu trebuie sa amesteci, pleci la film sau te ocupi de altceva fara teama ca s-ar prinde sau afuma
Ingrediente
- carne de porc
- 2 cepe
- ardei gras
- morcov
- radacina de telina
- cartofi
- 2-3 catei de usturoi
- bulion
- boia afumata
- 2 linguri zarzavat cu sare
- oregano, cimbru, o punem
- piper boabe, foi de dafin
- patrunjel, marar verde
- Într-o cratita rumenim în putin ulei carnea, n mult cât sa-si schimbe culoarea, se se sigileze cum spun bucatarii, o scoatem în vasul aparatului, punem capacul sa stea la cald
- În acelasi ulei punem ceapa taiata pestisori, presaram putina sare sa se înmoaie, adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul gras si telina
- Dupa ce s-au înmuiat adugam bulionul, oregano, cimbru, zarzavatul cu sare ( daca nu aveti potriviti de sare) si usturoiul feliat subtire
- Rasturnam peste carnea din vas, am pus piperul si foile de dafin într-un infuzor folosit exclusiv la mancare pentru ca nu-mi place sa pescuiesc boabele de piper si frunza de dafin din mancare
- Punem cartofii taiati si apa cât sa acopere dar sa ramana 3 cm pâna la marginea de sus
- Am programat priza pentru 4 ore si am m rasucit butonul HIGH
- Dupa 4 ore am ridicat capacul, am încercat, carnea se „ taie ” cu furculita, cartoful perfect facut
- Presaram verdeata si ne putem aseza la masa !