Aluat foietat cu brânzã

De fiecare data ramane în frigider câte o bucata de brânzã care dupa ce-si schimba putin culoarea nu o mai mananca nimeni. Amestecata  cu câteva ingrediente obtinem un aluat excelent care poate fi transformat în saleuri, biscuiti, pateuri umplute sau ce inspiratie mai avem. Brânza poate fi cas, telemea sau de vaci, nu se foloseste praf de copt pentru ca fermentii din brânzã ajuta aluatul sa creasca

Ingrediente

  • 250 gr cas proaspat de capra
  • 250 gr unt peste 80%
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita cu vârf ardei iute pisat ( obtional )
  • 1/2 lingurita piper ( obtional )
  • ~ 300 gr faina 
  1. Casul si untul le-am dat prin razatoare, le-am amestecat cu celelalte ingrediente am obtinut un aluat
  2. Pe planseta înfainata se întinde aluatul mai mult pe lung, se presara putina faina deasupara, se pliaza la din fiecare parte pâna la jumatate, se aduc partile una peste alta
  3. Cu partea cutata în dreapta noastra întindem din nou aluatul în acelasi fel, înfoliem si-l punem la congelator 15 min sau la frigider o jumatate de ora
  4. Se întinde si pliaza de înca 3 ori cu câte doua plieri de fiecare data,
    Este o placere sa lucrezi cu el eu l-am întins si de mai multe ori
  5. În felul acesta vor iesi straturile la copt
  6. Aluatul se poate pastra la congelator daca nu-l folositi imediat

Leave a comment