La zacusca pe care o sa o fac printre alte ingrediente trebuie si bulion . De ce sa cumpar din comert când pot sa fac eu mult mai sanatos fara conservanti sau alti aditivi ? Se face foarte usor doar fierberea dureaza cam 5 ore numai ca nu trebuie sa pazesti aragazul poti sa-ti vezi de treburi linistita si mai arunci un ochi la oala sa mai amesteci din când în când
Ingrediente
- 6 Kg rosii
- sare dupa gust
- Rosiile se spala, se steg si se scot partile necomestibile
- Desi am accesoriu pentru stors rosiile la masina de tocat prefer sa folosesc storcatorul de fructe pentru ca face mai putina mizerie in bucatarie
- Dupa ce le-am stors o data tot mai era de stors din resturi asa ca am repetat de vreo 4 ori pâna am fost multumita
- Si chiar era pacat pentru ca din resturi a iesit o pasta groasa pe care n-as fi vrut sa o pierd
- Tot sucul obtinut l-am turnat în oala minune bineânteles fara capac, dupa ce a început sa fiarba am pus sare
- La foc potrivit a fiert 5 ore, când au început sa sara stropi am oprit focul, scazuse destul
- Din cele 6 Kg de rosii am obtinut 700 gr bulion gustos si bun de poti sa-l pui pe pâine